Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ημερομηνία: 
08/05/2024

Από φέτος οι πολίτες έχουν ένα «όπλο» στα χέρια τους, και για την ακρίβεια στο κινητό τους. Πρόκειται για την εφαρμογή «MyCoast» μέσω της οποίας όχι μόνο μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης αλλά και να υποβάλλουν καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης.

Σχόλια

Επιτέλους το μέτρο αυτό φέρνει κάποια διαφάνεια στο θέμα.

Θα έπρεπε όμως να μπορεί κάποιος να μπορεί να ελέγξει τις άδειες από μια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσει μια εφαρμογή που λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές με συγκεκριμένο λειτουργικό. Οι εφαρμογές σε ιστοσελίδα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο GPS της συσκευής, λειτουργούν σε πολύ περισσότερες συσκευές και λειτουργικά, όπως σταθερούς υπολογιστές, laptops, κ.λ.π., και δεν χρειάζονται εγκατάσταση.

Θα μπορεί κάποιος να δει όλες τις άδειες για κάθε δήμο, ή μόνο τις άδειες κοντά στο σημείο που βρίσκεται;

Διαβάζω οτι θα υπάρχουν και πολύ περιορισμοί για τις καταγγελίες: Πρέπει οι καταγγελίες να γίνονται μόνο από κινητό, μόνο από κοντινό σημείο, και μόνο μια καταγγελία τη μέρα. Αν δηλαδή κάποιος διαπιστώσει οτι όλες οι επιχειρήσεις σε μια παραλία παρανομούν, θα μπορεί να καταγγείλει μόνο μία. Και θα πρέπει να το κάνει επιτόπου από κινητό με συγκεκριμένο λειτουργικό, εφ' όσον έχει ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή.

Δεν μπορεί κάποιος να ελέγξει την παράβαση με όποιο τρόπο θέλει και να κάνει την καταγγελία από το σπίτι του, τηλεφωνικά ή με άλλο τρόπο; Θα πρέπει να είναι με το κινητό στο χέρι, μπροστά στην παρανομούσα επιχείρηση;