Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ημερομηνία & Ώρα: 
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2015 - 19:30
Δήμος: 

"ΕΒΔΟΜΟΣ", ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 4, ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΑΣ) 7.30 μ.μ.

Είσοδος Ελέυθερη αλλά με κράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και στο info@katakouzenos.gr.

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε αγανακτήσει περπατώντας στα “βομβαρδισμένα" πεζοδρόμια και δρόμους της πόλης μας; Πόσοι δεν τρακάραμε πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δεν είδαμε τα μηχανάκια να μας προσπερνούν ενώ περπατούσαμε αμέριμνοι στα πεζοδρόμια; Πόσες φορές δεν είδαμε με τρόμο τα αυτοκίνητα να αψηφούν τα σήματα και τα φανάρια και να απειλούν τη ζωή όλων μας;

Πόσο φιλική είναι αυτή η πόλη στους γονείς με τα καροτσάκια, στους συνανθρώπους μας που χρησιμοποιούν αμαξίδια, στους ηλικιωμένους και γενικά στους πεζούς; Ποιες είναι οι ευθύνες μας και τι μπορούμε να κάνουμε;

Μια ευκαιρία για να γίνουμε ενεργοί πολίτες και να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας δίνει η ομιλία του Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ.(στο χώρο "ΕΒΔΟΜΟΣ", ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 4), γι’αυτό και κοινοποιούμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση σε όλους τους φίλους της Οικίας Κατακουζηνού.

Ο κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας είναι εμψυχωτής, ομιλητής και συντονιστής βιωματικών παρεμβάσεων στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Αποστολή του Σ.Κ.Ε.Π είναι να εξοικειώσει το ευρύτερο κοινό με την εικόνα της αναπηρίας, συνδέοντας νέους με κινητική, αισθητηριακή ή νοητική αναπηρία με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ομιλία του, με τίτλο «Κάνω extreme sport, κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο στην Αθήνα», θα μεταφέρει την εμπειρία του ως δραστήριος πολίτης, ως εκπαιδευτής αλλά και ως άνθρωπος που διεκδικεί το δικαίωμα να μετακινείται σε μια από τις λιγότερο φιλικές για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Όπως λέει ο ίδιος «για να κινηθείς πεζός, με κάποια ασφάλεια, στην Αθήνα πρέπει να προσέχεις πολύ που θα πατήσεις, πως θα αποφύγεις την λακούβα, από που θα σου πεταχτεί μηχανάκι, αυτοκίνητο, ο delivery που πηγαίνει ανάποδα στον μονόδρομο. Όταν κινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο είναι σαν να βρίσκεσαι σε video game και μάλιστα σε προχωρημένη πίστα. Πρέπει, κάθε στιγμή, να είσαι σε θέση να προβλέψεις την μεθεπόμενη κίνηση σου».

Σχόλια

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να πάμε στην ομιλία, αντί για τη δική μας συνέλευση, που ήταν προγραμματισμένη για την ίδια μέρα.