Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ημερομηνία & Ώρα: 
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2014 - 16:00
Δήμος: 

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: σε ένα από τους πιο κεντρικους δρόμους της Αθήνας, την Πέτρου Ράλλη ένας οδηγός με όπλο ένα SMART σκότωσε τρεις ανθρώπους (ενα οδηγό μηχανης και δυο πεζους που περιμεναν σε στάση) και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο.

Για μια ακόμη φορά θύματα τροχαίων πεζοί. Άνθρωποι που δεν παραβίασαν κανόνες ΚΟΚ, που δεν υστερούσαν ως προς την κυκλοφοριακή τους αγωγή, απλά παρευρίσκονταν στον ίδιο χώρο με την "τρελλή" κούρσα ενός αυτοκινήτου που έγινε φονικό όπλο. Είναι σαφές πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η μη τήρηση των ορίων και η έλλειψη αστυνόμευσης, που οδηγεί πάντα στο να πληρώνει τη νύφη ο πιο αδύναμος κυκλοφοριακά, όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Ανεπαρκή λοιπόν τα μέτρα αστυνόμευσης; Να αυξηθούν. Μη αποτρεπτικά προς τους παραβάτες τα πρόστιμα; Να τροποποιηθούν. Επιθετική οδήγηση; Να γίνουν ενημερωτικές εκστρατείες. Καιρός όμως να συζητήσουμε άλλες προοπτικές μετακίνησης στην πόλη, να αμφισβητίσουμε την αναγκαιότητα χρήσης του Ι.Χ. και να εφαρμόσουμε περιοριστικά μέτρα που θα μειώσουν με μαθηματική ακρίβεια την συχνότητα των αντίστοιχων ατυχημάτων. Η πρόταση για χαμηλότερα όρια ταχύτητας κυκλοφορίας αποτελεί μια μόνο πτυχή. Η εφαρμογή των όποιων ορίων είναι το άμεσα ζητούμενο. Και το όραμα για ασφαλέστερη και υγιεινότερη πόλη είναι η μόνη προοπτική για το μέλλον.

Τετάρτη 22 Οκτώβρη: στις 4μμ καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την οδική ασφάλεια και τον εκμηδενισμό των τροχαίων εγκλημάτων να συναντηθούμε ΕΚΕΙ, στον τόπο του Εγκλήματος.

Περισσότερα στο sostegr.wordpress.com

Οδηγίες για μετάβαση στο σημείο με τη δημόσια συγκοινωνία:

Μετρό Μ3 μέχρι το σταθμό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Λεωφορείο 21, Β18, Γ18 ή 838 από στάση ΦΩΤΑΕΡΙΟ (Πειραιώς) ως τη στάση ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Το 21 έχει δρομολόγια κάθε 10 λεπτά εκείνη την ώρα και κάνει 7 λεπτά μέχρι το σημείο.

Από Σύνταγμα, παίρνει γύρω στα 20 λεπτά.

Με τη γραμμή μετρό Μ2, κατεβείτε στην Ομόνοια και πάρτε το 21 από τη στάση ΟΜΟΝΟΙΑ (στο τέλος της Πανεπιστημίου).

Σχόλια

oso yparxoun foniades odhgoi tha yparxoun kai thymata 9/10//2013 exasa ton diko mou antropo apo ena egklhmatia ths asfaltou