Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ο Πεζός είναι ο Νέγρος του κόσμου
Σκέψου το...
Κάνε κάτι γι' αυτό.

Του φτιάχνουμε πεζοδρόμια, για να παρκάρουμε.

Του φτιάχνουμε διαβάσεις, για να παρκάρουμε πάνω του.

Του φτιάχνουμε ακριβές πεζογέφυρες, για να φύγει από μπροστά μας.

Ο Πεζός είναι ο σκλάβος των σκλάβων

Του κόβουμε το πεζοδρόμιο και το κάνουμε πάρκινγκ πολυτελείας με κυβόλιθους.

Ο Πεζός είναι σάκος του μπόξ

Τον χρησιμοποιούμε για να βαρέσουμε τους ποδηλάτες όταν ένας δήμαρχος τους δίνει ένα δρόμο μια μέρα το μήνα.

Negreponte είναι το παλιό όνομα της Εύβοιας που προήλθε από το όνομα της Χαλκίδας από τους Ενετούς (πληροφοριακά Εύβοια= το δεύτερο μεγαλύτερο Ελληνικό νησί συνδεδεμένο με τη στεριά με μια (τώρα έγιναν δύο) γέφυρα(-ες). Αν νέγρος σημαίνει και πεζός τότε το όνομα της πόλης σημαίνει πεζογέφυρα. Ίσως να ορίζαμε σαν έδρα του συλλόγου μας την πόλη αυτή μια και στοχεύουμε σε μια πανελλαδική εμβέλεια. Τί έγινε στ'αλήθεια με τους νέγρους και κατά πόσο ελευθερώθηκαν. Επαναστάτησαν, διώξαν τους λευκούς δυνάστες τους και άρχισαν να καταδυναστεύονται από τους ίδιους. Λύση λοιπόν δεν είναι η πάλη των τάξεων και η ανακάλυψη του αντιπάλου-εχθρού που μόνο η εξαφάνισή του λύνει το πρόβλημα. Λύση είναι οι οδηγοί (λευκοί) να γίνουν πεζοί (νέγροι) δοκιμάζοντας το δικό μας παράδειγμα και για το δικό τους αλλά και για το κοινωνικό τους όφελος. Σαν ευχή αυτό είναι ωραίο αλλά δεν είναι πάντα εφικτό, ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινήτου (διασκέδαση, δουλειά=παράλογες χρονικές απαιτήσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με τα μέσα συλλογικής μεταφοράς). Αντί λοιπόν να κόψουμε τα κεφάλια των λευκών θα τους πείσουμε να γίνουν νέγροι όπου φυσικά μπορούν. Όταν το αυτοκίνητο είναι πολύ μα πολύ απαραίτητο η ικανοποίηση της ανάγκης τους για ζωή δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος των νέγρων (νέγρος και ανάπηρος=δυό φορές νέγρος). Να διευκρινήσουμε εδώ ότι η κουβέντα δεν περιέχει ρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά επιλέχθηκε ο όρος "νέγρος" παραπέμποντας στους μαύρους αφρικανούς που είχαν υποστεί την εμπειρία της δουλείας για αιώνες. Συχνά οι δυνάστες τους δεν ήταν λευκοί ή κατάλευκοι αλλά Άραβες, στην περίπτωσή μας πεζοί που σαν πεζοί διαμαρτύρονται για την κατάσταση και σαν οδηγοί θεωρούν κάθε μή εποχούμενο άνθρωπο πολίτη δεύτερης κατηγορίας(πηγή: Έβενος το χρώμα της Αφρικής του Ρίτσαρντ Καπίνσκι http://www.politeianet.gr/books/9789604556151-kapuscinski-ryszard-metaic...)

Η παρομοίωση είναι εμπνευσμένη από το τραγούδι του John Lennon και της Yoko Ono, Woman is the Nigger of the World.

Όταν βγήκε ήταν αμφιλεγόμενο γιατί χρησιμοποίησε τη λέξη "nigger".

Η τέχνη προκαλεί μια ταύτιση με τους χαρακτήρες που χρησιμοποιεί. Το τραγούδι για τη γυναίκα προκαλεί μια ταύτιση με τη γυναίκα, αλλά και με τους καταδυνάστες της γυναίκας, εφ' όσον μιλά σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο για τα δεινά που της προκαλούμε.

Η διαφοροποίηση μεταξύ πεζών και οδηγών είναι διαφορετική από τη διαφοροποίηση μεταξύ γυναικών και αντρών, γιατί δεν γεννιέται κανείς πεζός ή οδηγός. Αυτό είναι και ένα από τα επιχειρήματά μας, οτι όλοι είμαστε πεζοί.