Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Φορέας: 
Δήμαρχος Αθήνας
Δήμος: 
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2014

Ο Σύλλογος για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών ΠΕΖΗ θα ήθελε να σας υπενθυμίσει ότι στις 9 Ιανουαρίου 2014 σας έστειλε επιστολή με θέμα τον έλεγχο της στάθμευσης στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων. Η επιστολή μας έχει αριθμό πρωτοκόλλου 003486/9.1.2014 και απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμη. Ούτε στις άλλες μας επιστολές από 30 Απριλίου 2013 και 7 Ιουνίου 2013 όπου θίγουμε, μεταξύ άλλων και το θέμα της αναγκαιότητας οργάνωσης ενημερωτικών εκστρατειών, έχουμε πάρει απάντηση.
Με την ευκαιρία της αναφοράς μας αυτής θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε την παρακάτω απορία μας:
Βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων ότι η υπηρεσία του «Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου» διαθέτει Τμήμα Ελέγχου Στάθμευσης. Ασκεί μόνη της την αρμοδιότητά του για επιβολή προστίμων σε περίπτωση παράνομου παρκαρίσματος ή μόνο σε συνεργασία με την Αστυνομία, λόγω κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας;
Τη στιγμή που όλα σήμερα μεταφράζονται σε χρήμα, μας γεννάται η απορία πώς ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει θεωρήσει σημαντική πηγή εσόδων την εμπλοκή του στο σύστημα ελέγχου στάθμευσης με αντίστοιχη είσπραξη προστίμων; Ένα τέτοιο έσοδο θα αποτελούσε σημαντικό συντελεστή για την οικονομική βιωσιμότητα μιας τέτοιας υπηρεσίας, ενώ παράλληλα θα προσέφερε τα μέγιστα στον Έλληνα πολίτη –πεζό στην καθημερινή του αγωνία να περπατήσει στην πόλη του χωρίς να απειλείται κατά το διάβα του από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Κάθε παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμια πετάει τους πεζούς στο δρόμο αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος. Επισημαίνουμε ότι πόλεις του εξωτερικού, που ελέγχουν συστηματικά τη στάθμευση, έχουν ετήσια έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων από τις κλήσεις στάθμευσης. Αυτά τα έσοδα συνιστούν σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού του δήμου.

Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας στα αιτήματά μας.