Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Δήμος: 

Στη διάβαση της Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μάη ξεκρεμάσαμε από τη ντουλάπα της άγνοιας και της απάθειας τα ξεχασμένα δικαιώματα των πεζών. Έτσι, λοιπόν, τη διάβαση πέρασαν πολλές κρεμάστρες με είκοσι περίπου διαφορετικά μηνύματα, άλλοτε σε πιο σοβαρό ύφος και άλλοτε σε πιο χιουμοριστικό, για να εκφράσουν πότε με άμεσο λόγο και πότε έμμεσα τα δικαιώματα των πεζών. Οι περισσότερες κρεμάστρες πέρασαν στα χέρια των μελών μας και λιγότερες από όσες περιμέναμε στα χέρια περαστικών, που, ναι κάποιοι σταμάτησαν τα οχήματα και έδειξαν το μήνυμα τους, αλλά οι περισσότεροι μας προσπέρασαν, ομολογουμένως, με επιδέξιες κινήσεις!
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στη δράση μας, ευχαριστούμε όσους στάθηκαν, ρώτησαν, ίσως, προβληματίστηκαν. Ευχαριστούμε τον τροχονόμο ( αν είναι δυνατόν να ευχαριστείς για το αυτονόητο, που, όμως δεν φαίνεται να είναι και τόσο αυτονόητο, ούτε για τις αρχές ούτε για τους πολίτες ) που δεν επέτρεψε σε όχημα τροφοδοσίας να σταθμεύσει στη διάβαση, συνηθισμένη πρακτική στο σημείο εκείνο. Προβληματιζόμαστε ( ήπια έκφραση) με τη στάση άλλου τροχονόμου, που επέτρεψε σε όχημα τροφοδοσίας να σταθμεύσει στη διάβαση και πάνω στο πεζοδρόμιο παρά τις διαμαρτυρίες μας! Ευχαριστούμε, τέλος, τους οδηγούς που στη συντριπτική τους πλειονοψηφία δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα, με υπομονή και μερικές φορές με χαμόγελο να τους σταματάμε και να περνάμε( πολύ πολύ ενθαρρυντικό και το έχουμε συναντήσει και σε άλλες δράσεις μας!).
Μήπως, τελικά, όλα είναι ζήτημα στοιχειώδους εκπαίδευσης, διεκδίκησης από τους πεζούς και κυρίως κυριότατα γενναίας πολιτικής απόφασης, που δε θα λογαριάσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με το αυτοκίνητο, αλλά ούτε θα υπολογίσει το περίφημο πολιτικό κόστος, για να επιβληθεί εκτεταμένα, με επιμονή και με σταθερότητα ο νόμος;
Εμείς συνεχίζουμε! Πολύ πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε την επόμενη δράση μας.......γιατί θέλουμε να κινούμαστε με ελευθερία και άνεση, ασφάλεια και υγεία, να απολαμβάνουμε τη ζωή μας στην πόλη μας!

Κινήσεις πολιτών για τα δικαιώματα των πεζών:
ΠΕΖΗ και Μαμάδες στο δρόμο

Εικόνα: