Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Στο άρθρο Το Θέατρο του Παραλόγου, είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!, ο αρθρογράφος παραπονιέται οτι έλαβε 6 κλήσεις για παράνομη στάθμευση της μοτοσυκλέτας του.

Του απάντησα στη σελίδα του, αλλά το σχόλιό μου φαίνεται οτι χάθηκε.
Το επαναλαμβάνω εδώ.

Για την περίπτωση της παράνομης στάθμευσης:
1. Υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα στο κέντρο. Τις προάλλες είδα μια διαγραμμισμένη λωρίδα για στάθμευση μηχανών παράλληλα στο αριστερό πεζοδρόμιο του δρόμου, κοντά στην Κολοκοτρώνη. Βέβαια, δεν είναι αρκετές.
2. Το παράλογο δεν είναι οτι πήρες 5 κλήσεις, αλλά το τόσοι πολλοί που παρκάρουν παράνομα δεν παίρνουν κλήσεις καθημερινά παρά μόνο μια φορά το μήνα (όπως εσύ). 6 κλήσεις των 20 ευρώ για 6 μήνες είναι περίπου ένα ευρώ τη μέρα για στάθμευση. Είναι πολύ λυπηρό που παρέχεται ο δημόσιος χώρος στο κέντρο τόσο εξευτελιστικά φθηνά σε Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες.
3. Το κέντρο είναι εύκολα προσβάσιμο με μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα πόδια, με ποδήλατο, και με συνδυασμό των παραπάνω. Αφού έχεις εμπειρία με δίκυκλα, σου συνιστώ το ποδήλατο. Θεωρητικά έχει τους ίδιους περιορισμούς στη στάθμευση που έχουν οι μηχανές αλλά αυτό είναι παραλογισμός του Κ.Ο.Κ. και θα ήταν παράλογο (και δύσκολο) να έπαιρνες κλήση στο ποδήλατο. Υποστήριξε τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλατών αντί να παραπονιέσαι για τις κλήσεις στάθμευσης. http://pezh.org, http://www.podilates.gr.