Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

http://www.reuters.com/article/2014/01/07/us-google-commuterbus-sanfranc...

Στο Σαν Φρανσίσκο έγιναν μερικές διαμαρτυρίες για τα λεωφορεία εταιριών όπως της Google, που μεταφέρουν εργαζόμενους και χρησιμοποιούν τις δημόσιες στάσεις λεωφορείων.
Η διαμαρτυρία είναι οτι αυτές οι εταιρίες χρησιμοποιούν δωρεάν τις δημόσιες υποδομές μεταφορών (στάσεις) και μερικές φορές αναγκάζουν τα δημόσια λεωφορεία να περιμένουν.

Μερικές εταιρίες συμφώνησαν να πληρώνουν 1,5 εκ. δολάρια το χρόνο στην πόλη για να κάνουν χρήση των δημόσιων στάσεων (200 στάσεις).

Η παρουσία πολλών μεγάλων τεχνολογικών εταιριών κοντά στο Σαν Φρανσίσκο (Google, Facebook, Twitter) έχει αυξήσει πολύ το κόστος ζωής και αλλοιώσει την πόλη. Σε άλλο άρθρο αναφερόταν πώς κυκλοφορούν λιγότεροι πεζοί και κλείνουν εστιατόρια, επειδή αυτές οι εταιρίες έχουν εταιρικά εστιατόρια και υποδομές ώστε οι υπάλληλοι δεν έχουν λόγο να περπατάν έξω στο διάλειμμα τους.

Η πόλη έκανε κάτι για τις στάσεις λεωφορείων όταν ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε και βγήκε στο δρόμο εμποδίζοντας τα ιδιωτικά λεωφορεία να κινηθούν (όπως φαίνεται στη φωτογραφία του άρθρου). Εμείς εδώ διαμαρτυρόμαστε όταν οι στάσεις, οι λεωφορειολωρίδες και τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από Ι.Χ., ταξί, κ.λ.π.;