Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

http://www.nytimes.com/2013/06/06/nyregion/to-press-drivers-to-pay-fines...

Στη Νέα Υόρκη δοκιμάζουν ένα σύστημα που ακινητοποιεί παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με δαγκάνες.
Οι δαγκάνες υπήρχαν από παλιά αλλά τώρα χρησιμοποιούν δαγκάνες με αυτόματο σύστημα ξεκλειδώματος αν κάποιος πληρώσει το πρόστιμο επι τόπου.
Πληρώνεις με πιστωτική κάρτα και σου στέλνουν τον κωδικό ξεκλειδώματος με SMS.
Θα χρησιμοποιούν τις δαγκάνες για αυτοκίνητα που έχουν περισσότερα από $350 σε απλήρωτες κλήσεις.
Ο υπάλληλος που δίνει την κλήσει θα πληκτρολογεί τον αριθμό του αυτοκινήτου σε μια κινητή εφαρμογή και η εφαρμογή θα του λέει αν το όχημα πρέπει να ακινητοποιηθεί.

Η καθιερωμένη τακτική της πόλης είναι να ρυμουλκεί οχήματα που έχουν απλήρωτες κλήσεις. Ρυμουλκούνται 100.000 οχήματα το χρόνο.

Αναμενόμενα προβλήματα με τις δαγκάνες:

1. Δωροδοκίες. Παρουσιάστηκε τουλάχιστον ένα περιστατικό που ο υπάλληλος της εταιρίας που παρέχει το ηλεκτρονικό σύστημα ξεκλειδώματος λαδώθηκε για να ξεκλειδώσει όχημα χωρίς να πληρωθούν οι κλήσεις.

2. Κόψιμο της δαγκάνας (με οξυγονοκόλληση).

Στα σχόλια κάτω από το άρθρο μπορεί να δει κανείς τη νοοτροπία της κοινωνίας σ' αυτά τα μέτρα, η οποία δεν διαφέρει και πολύ από τη δική μας.
Πολλοί υποστηρίζουν οτι είναι καθαρά εισπρακτικά μέτρα.
Αναφέρθηκε το πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος γύρω από αστυνομικά τμήματα από αστυνομικούς που παρκάρουν τα ιδιωτικά τους οχήματα στα πεζοδρόμια σαν να είναι υπεράνω του νόμου.

Δεν ξέρω αν οι δαγκάνες είναι το κατάλληλο εργαλείο αλλά κάτι πρέπει να γίνει με τους οδηγούς που δεν πληρώνουν τις κλήσεις τους. Η κινητή εφαρμογή για να βρίσκονται επι τόπου οι κατά συρροή παραβάτες που δεν πληρώνουν τις κλήσεις τους μου φαίνεται εύκολη υλοποίηση.