Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ημερομηνία & Ώρα: 
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2013 - 12:00

Με αφορμή την Πανελλαδική ποδηλατοπορεία που πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Μαίου σε 43 τουλάχιστον πόλεις της χώρας με κεντρικό σύνθημα «Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή» ποδηλατώντας για την “Οδική ασφάλεια , την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ, το Δραστικό περιορισμό του Ι.Χ., την προώθηση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς & Ποδηλάτου» πέρα από την αυτονόητη υποστήριξη μας σ' αυτή την πρωτοβουλία θεωρούμε αναγκαίο να ενώσουμε τη φωνή μας και την δράση μας απαιτώντας Οδική Ασφάλεια τώρα!

Τίποτα δεν είναι ανώτερο από την ανθρώπινη ζωή. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την αφαιρεί ή να την καταστρέφει. Το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας αφού δεν αντιμετωπίστηκε χθες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί Τώρα. Είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας αφού έχει προκαλέσει πάνω από 40.000 νεκρούς και πολύ περισσότερες βαριές αναπηρίες από το 1990 μέχρι σήμερα είναι πηγή τρομοκρατίας και διακρίσεων για εκατομμύρια πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που χαρακτηρίζονται ως ευάλωτοι χρήστες του Οδικού Δικτύου, των πεζών, των ποδηλατών και των δικυκλιστών και ιδιαίτερα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ανθρώπων με αναπηρίες.

Διεκδικούμε την άμεση υιοθέτηση δέσμης μέτρων που θα τηρηθούν με συνέπεια και σε βάθος χρόνου:

  • Περιορισμό του Ι.Χ και ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Ανάπτυξη και περιφρούρηση ολοκληρωμένων δικτύων από πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους.
  • Δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας με περιορισμό των ταχυτήτων στις περιοχές πυκνής συγκέντρωσης ανθρώπων.
  • Σεβασμό απ΄ όλους και έλεγχο της εφαρμογής του Κ.Ο.Κ.

Την Κυριακή 19 Μαίου από τις 12 μέχρι τις 3μμ παράλληλα με την ποδηλατοπορεία της Αθήνας θα πραγματοποιήσουμε δράσεις επικεντρωμένες ιδιαίτερα στην οδική ασφάλεια των παιδιών στον πεζόδρομο της Ερμού κάτω από τον σταθμό Ηλεκτρικού του Θησείου. Όσοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην Ποδηλατοπορεία ας έρθουν μαζί μας, τα παιδιά με τα ποδήλατα τους για μια δικιά τους μικρή ποδηλατοπορεία. Να προβάλουμε τις θετικές δράσεις που μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Και θα υποδεχτούμε τους ποδηλάτες μετά την λήξη της πορείας με την Ωδική Ασφάλεια μια συναυλία που σηματοδοτεί την αρμονία που πρέπει να υπάρξει στους δρόμους.

Δεν θα περιμένουμε άλλο: Οδική Ασφάλεια Τώρα!

Πανελλαδικός σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», Μαμάδες στο Δρόμο, Κίνηση Πολιτών ΠΕΖΗ, Παιδικό Στέκι Τσαμαδού 15, Φίλοι της Φύσης, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ, πρωτοβουλία Μετρό Δυτικά, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Πρέβεζα.