Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ημερομηνία & Ώρα: 
Κυριακή, 31 Μαρτίου, 2013 - 16:00
url: 
http://miavolta.gr/


Την τελευταία Κυριακή του Μάρτη (31/03), πάμε βόλτα στο Νέο Κόσμο για να περιηγηθούμε σε μία γειτονιά γεμάτη ιστορία. Στη βόλτα μας θα γνωρίσουμε την ιστορία των Μικρασιατών προσφύγων, Ρωμιών και Αρμενίων, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά την Καταστροφή. Θα δούμε τις Bauhaus πολυκατοικίες, που κτίσθηκαν για να τους στεγάσουν αλλά και τόπους που σχετίζονται με την ιστορία της συνοικίας, όπως το Μπλόκο του Δουργουτίου και την Αρμενική Καθολική Εκκλησία του Άγιου Γρηγορίου του Φωτιστού. Παράλληλα θα ακούσουμε ιστορίες για την εγκατάσταση, την αντιμετώπιση από την αθηναϊκή κοινωνία και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του Νέου Κόσμου, παλιών και νέων.

Συνοδοιπόροι στη βόλτα μας, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πήγασος Νέου Κόσμου και η θεατρική ομάδα του μαθήματος υποκριτικής που διοργανώνεται από το Δίκτυο Αλληλεγγύης του Athens Fringe Network.
Ραντεβού την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 16:00, στη στάση του τραμ Κασομούλη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να πάμε μαζί μια βόλτα! Και δεν ξεχνάμε άνετα παπούτσια, νερό και φωτογραφική μηχανή.