Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Κατατέθηκε στις 30 Μαϊου η παρακάτω επιστολή προς το Δήμο Νέας Ιωνίας με τις υπογραφές περίπου 80 δημοτών. Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο στις 25 Ιουνίου.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΠΡΆΣΙΝΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΉΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Τη στιγμή που λόγω της κλιματικής κρίσης οι δήμοι οφείλουν συνεχώς και με επιμέλεια να αναβαθμίζουν το αστικό τους Περιβάλλον, την ίδια στιγμή ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεν φαίνεται να υπηρετεί με ιδιαίτερη ζέση αυτή την ανάγκη. Συχνά είναι τα παραδείγματα ακόμη και με καρατομήσεις δέντρων σε πεζοδρόμια και πάρκα με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις "εργασίες" στο παρκάκι στη διχάλα 28ης Οκτωβρίου και Πιττακού.

Το παρκάκι χάρη στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων της γειτονιάς αποτελούσε εδώ και χρόνια θαυμαστό παράδειγμα διαχείρισης με την άτυπη έγκριση και την μικρή συνδρομή του Δήμου. Διέθετε πλούσια βλάστηση με πολλά και υγιή φυτά, ήταν περιποιημένο και καθαρό και αποτελούσε καταφύγιο για μικρά ζώα. Ήταν μία καλή διαφήμιση του Δήμου στα μάτια και τις μύτες των περαστικών! Στις 25 Ιανουαρίου όμως πολλά φυτά, ανάμεσά τους και μικρά δέντρα, καταστράφηκαν μετά από "εργασίες" του Δήμου στο όνομα του "ευπρεπισμού", όπως επικαλέστηκε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Υπογράφουμε ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος της γειτονιάς μας, του μικρού μας πάρκου. Για περισσότερο πράσινο, για περισσότερη σκιά, για μείωση της θερμοκρασίας, για βελτίωση του μικροκλίματος της γειτονιάς.

Υπογράφουμε ζητώντας γενικότερα η πόλη μας να διαθέτει πλατείες, πάρκα, δημόσιους χώρους που δημιουργούν - χάρη κυρίως στο πράσινο - συνθήκες υγιεινής και ευχάριστης διαβίωσης. Όχι μόνο στους περαστικούς, όχι μόνο σ' εκείνες/ους που καθημερινά εργάζονται, κατοικούν και ζουν κοντά σε αυτά, αλλά κυρίως στα παιδιά, τις/τους αυριανές/ούς πολίτες.

Υπογράφουμε ζητώντας ο Δήμος να στέκεται αρωγός στις ανάγκες και τις προσπάθειες των δημοτών για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και όχι να τις ακυρώνει ή να βάζει εμπόδια σε αυτές.

Ζητάμε τέλος να μας δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας και να καταθέσουμε τα αιτήματά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας.

Με εκτίμηση,

ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ