Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ημερομηνία & Ώρα: 
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017 - 12:00

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 12μμ
Πανόρμου και Λουίζης Ριανκούρ


Αφίσα (JPG)

Πεζοδρόμια γεμάτα παγίδες : στενά, ανισόπεδα, με πλάκες σπασμένες και βουλιαγμένες, με εμπόδια κάθε είδους - κολόνες ΔΕΗ και σημάτων τροχαίας, τραπεζοκαθίσματα, παρκαρισμένα (και κινούμενα!) οχήματα, κάδοι σκουπιδιών, γλάστρες και αυθαίρετες κατασκευές, φυτά που απλώνονται ανεξέλεγκτα.

Αυτά αντιμετωπίζουμε καθημερινά όσοι κυκλοφορούμε με τα πόδια στην Πανόρμου, μεταξύ Κηφισίας και Λουίζης Ριανκούρ, από νωρίς το πρωί ώς αργά τη νύχτα: κάτοικοι, γείτονες, εργαζόμενοι, κόσμος που παίρνει το μετρό, μαθητές των σχολείων της περιοχής και γονείς με μωρά, πελάτες των μαγαζιών και θαμώνες των καφενείων και των μπαρ, κάθε λογής περαστικοί - με άλλα λόγια, όλοι μας .

Ενοχλούμαστε; Φυσικά! αλλά όχι μόνο αυτό. Η σωματική μας ακεραιότητα και η ίδια η ζωή μας - η δική μας και των παιδιών μας - απειλούνται .

Επειδή εύκολα ξεχνούμε, όταν οδηγούμε, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε όταν περπατάμε, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε:

  • Κατάλληλες υποδομές για την ελεύθερη και ασφαλή κίνηση όλων των πεζών: πεζοδρόμια απολύτως απαλλαγμένα από κάθε εμπόδιο, επαρκή σε μέγεθος, και συντηρημένα.
  • Μέτρα περιορισμού της ταχύτητας των αυτοκινήτων, που εκτός ωρών αιχμής είναι μεγάλη.
  • Άμεση κινητοποίηση των συναρμόδιων αρχών (δήμος, περιφέρεια, υπουργεία...) για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Και μην ξεχνάτε: όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιούμε, πριν απ’όλα...
...ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΖΟΙ!

Σύλλογος ΠΕΖΗ (pezh.gr)
Συμβούλιο της 7ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων