Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2017

Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης την εφαρμογή της ήδη από καιρό θεσμοθετημένης πεζοδρόμησης των οδών Βύσσης και Καΐρη.

Συγχαίρουμε τον Δήμο Αθηναίων για αυτή του την ενέργεια και τον στηρίζουμε στην απόφασή του να διαμορφώσει συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, ρυθμίζοντας τα θέματα στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων. Ελπίζουμε η απόφαση αυτή να γίνει σύντομα πράξη, καθώς και να επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Άλλωστε προσφέρεται και η εποχή, σήμερα που διεθνώς οι πόλεις επανεξετάζουν και αμφισβητούν την κυριαρχία του αυτοκινήτου.

Είναι βέβαιο πως η Αθήνα έχει μόνο να κερδίσει, και μάλιστα πολύ, από την εξασφάλιση της άνετης μετακίνησης των πεζών, ειδικότερα δε στους εμπορικούς δρόμους: είναι γνωστό πως η κίνηση των καταστημάτων είναι μεγαλύτερη εκεί, όπου ο κόσμος κυκλοφορεί χωρίς την όχληση και το αίσθημα απειλής που του προκαλεί η μηχανοκίνητη κυκλοφορία. Η απόδοση του δημόσιου χώρου στην απρόσκοπτη κίνηση και συνάντηση πεζών θα βελτιώσει την καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων της πόλης και θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα της στους επισκέπτες της, έλληνες και ξένους.

Προσβλέπουμε στην επιτυχία των προσπαθειών αυτών του Δήμου, με την πεποίθηση ότι τα καλά αποτελέσματα θα αναγνωριστούν αμέσως από όλους, ακόμη και από τους πιο “αυτοκινητόπληκτους”!