Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Φόρουμ: 

Δίπλα από το σταθμό Μετρό του Θησείου υπάρχει ένα πάρκο με αρκετά παγκάκια που θα μπορούσε να είναι μια ΟΑΣΗ πρασίνου και ησυχίας στην πόλη. Είναι μια οαση πρασίνου, αλλά όχι ησυχίας. Ο θόρυβος από τα μηχανάκια που περνάνε μερικές φορές το λεπτό είναι αρκετά ενοχλητικός. Τα μηχανάκια περνάνει από κάθε κατεύθυνση, περιμετρικά ή ακόμα και από τη μέση του πάρκου. Το πάρκο έχει ασφαλτόστρωτα μονοπάτια, που κάνουν τη διεύλευση των μηχανών ακόμα πιο εύκολη.

Στην άκρη του πάρκου, δίπλα στα κτίρια, υπάρχει ένας πλακόστρωτος δρόμος που ίσως είναι πεζόδρομος, αλλά επιτρέπει τη στάθμευση κατοίκων. Εκεί περνάνε μηχανάκια αλλά και αυτοκίνητα. Αν καθήσει κάποιος στο πεζούλι του πάρκου δίπλα σ' αυτό το δρόμο, αισθάνεται κάποιον κίνδυνο από τα αυτοκίνητα που περνάνε ακριβώς δίπλα (χωρίς κάποιο πεζοδρόμιο να τα κρατάει σε απόσταση). Ο θόρυβος που κάνουν ακούγεται πολύ δυνατά.

Χθες Κυριακή ήμουν σ' αυτό το πάρκο. Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου ήταν κατάμεστες από κόσμο. Αυτό το πάρκο ήταν το μόνο μέρος που βρήκα για να έχω μια ήσυχη ιδιωτική συζήτηση. Αν είχε και ησυχία θα ήταν ακόμα καλύτερα.