Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Φορέας: 
Δήμαρχος Αθήνας (Γιώργος Καμίνης)
Δήμος: 
Αθηναίων
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ
(παρακαλούμε να μας στείλετε αριθμὀ πρωτοκόλλου)

Κε Δήμαρχε,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε να αφαιρούνται τα εγκαταλελειμμένα περίπτερα και να ελευθερώνεται ο δημόσιος χώρος. Αυτή είναι μια πολλή θετική πρωτοβουλία σας, που επικροτούμε, ανεπιφύλακτα.

Παρατηρήσαμε, όμως ότι – ιδιαίτερα από την αρχή του χρόνου -- γίνονται εκτεταμένες αυθαίρετες καταλήψεις από τραπεζοκαθίσματα ΚΥΕ, ιδιαίτερα σε κεντρικούς πεζόδρομους. Καταλαμβάνεται η ζώνη των 3,5μ. που προορίζεται για την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και επίσης εξαφανίζεται η όδευση τυφλών. Μας προβλημάτισε η έξαρση του φαινομένου.

Πληροφορηθήκαμε, ότι η αρμόδια Δνση Εμπορίου και Ανάπτυξης δεν οριοθετεί, πλέον τα τετραγωνικά μέτρα χρήσεως κοινοχρήστων χώρων που καταλαμβάνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( ΚΥΕ ), εμπορικά καταστήματα και περίπτερα, όπως προβλέπεται από τις αρμοδιότητες της, που περιγράφονται στο οργανόγραμμα του Δήμου. Δηλαδή, ενώ παλαιότερα διαγράμμιζε με ευδιάκριτη, συνεχή, κίτρινη γραμμή, πλάτους 10 εκ., γύρω - γύρω τον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο, τώρα δεν το κάνει πλέον. Έτσι, αφού δεν υπάρχει ένδειξη, στο έδαφος του νομίμου παραχωρηθέντος κοινόχρηστου χώρου ο κάθε επιχειρηματίας, κάνει ότι θέλει.

Αποτέλεσμα είναι :

• Ο Δήμος να χάνει τεράστια έσοδα, από πρόστιμα.
• Οι δημότες να στερούνται τους κοινόχρηστους χώρους
• Οι ελεγκτικές αρχές ( ΕΛΑΣ, Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομικό κλπ ) να μην διαπιστώνουν υπέρβαση, αφού δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ νόμιμου παραχωρούμενου και αυθαίρετα καταλαμβανόμενου κοινόχρηστου χώρου και
• Σε κάθε έκτακτη ανάγκη θα υπάρξει δυσκολία πρόσβασης των αντίστοιχων οχημάτων ( ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ )

Πιστεύουμε, ότι ο τελευταίος λόγος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον κίνδυνο που υπάρχει για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας. Τα ειδικά συνεργεία του δήμου διαθέτουν όχημα διαγραμμίσεων.

Για να επανέλθει η ευταξία στην πόλη και να απολαμβάνουν οι πεζοί τα δικαιώματά τους.

ΖΗΤΑΜΕ

Να αρχίσουν να διαγραμμίζονται, πάλι οι παραχωρούμενοι για τραπεζοκαθίσματα κοινόχρηστοι χώροι.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ο Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΕΖΗ -- Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών
http://www.pezh.gr
pezh@pezh.gr

Υ.Γ. α) Έχουν ξεβάψει οι διαγραμμίσεις στις διαβάσεις γύρω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Κατατέθηκε αίτημα στο δήμο Γαλατσίου με αρ.πρωτ.20456/16-6-2015 και κατατέθηκε έντυπο με υπογραφές γονέων και εκπαιδευτικών να ξαναβαφτούν οι διαβάσεις και να τοποθετηθούν πλαστικά κολονάκια, για να μη σταθμεύουν οχήματα στις διαβάσεις. Ο δήμος Γαλατσίου ως αναρμόδιος( οι οδοί που περικλείουν τα σχολεία ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου της Αθήνας) θα μεταβιβάσει το αίτημα στο δήμο Αθήνας .

β) Μπορείτε να δείτε και το ενημερωτικό μας σποτάκι που αυτό τον καιρό προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής

ΠΕΖΗ - Έλα στη θέση μας
https://youtu.be/Sp0dYvl8UFo

Σχόλια

Από το κείμενο που στάλθηκε, αφαιρέθηκαν τα τηλέφωνα.

iaaaaa sadasdasd