Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών

Επειδή την Δευτέρα 17.9 αρχίζει η Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και, όπως κάθε χρόνο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε, κάναμε ένα πρόγραμμα, σε συνεργασία με την mamastodromo και τους ποδηλάτες και σας καλούμε να έρθετε μαζί μας.

Την Τρίτη, 18.9, θα συγκεντρωθούμε μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, στην Ακαδημίας, στις 16.00, και μετά, θέλοντας να αποδείξουμε ακόμη μία φορά την εχθρότητα προς τους πεζούς και ποδηλάτες, θα ανεβούμε την Ασκληπιού (προσπαθώντας να χρησιμοποιούμε τα πεζοδρόμια) θα φθάσουμε Δερβενίων, που είναι πεζόδρομος, θα συνεχίσουμε από Σόλωνος, Σίνα, Ακαδημίας, Αμερικής, Βαλαωρίτου (πεζόδρομος), Βουκουρεστίου (πεζόδρομος) και θα φθάσουμε στο Σύνταγμα όπου θα επεμβαίνουμε στις διαβάσεις που καταστρατηγούνται, αμείβοντας τους σωστούς οδηγούς με ένα μπαλόνι. Εκεί θα συμπαρίσταται και η Δημοτική Αστυνομία, με πρωτοβουλία του Δήμου.

Το Σάββατο, 22.9, ο ξεναγός Αριστοτέλης Κοσκινάς (που μας έχει ξεναγήσει άλλες δύο φορές) προσφέρεται να μας δείξει τις ρωμαϊκές αρχαιότητες της Αθήνας.
Θα συναντηθούμε το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5 το απόγευμα. Το σημείο συνάντησης θα είναι μπροστά στα σκαλιά του Ηρωδείου (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Σταθμός Μετρό Ακρόπολη). Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει από τα σκαλιά του Ηρωδείου, στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου. Αφού αναφερθούμε στο θέατρο που έχτισε ο Ηρώδης Αττικός, θα μιλήσουμε για την Οικία του Πρόκλου, θαμμένη σήμερα κάτω από τον πεζόδρομο. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως όπου θα δούμε τα υπολείμματα των κατοικιών που σώζονται κάτω από το μουσείο. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για την πύλη του Αδριανού και το Ναό του Ολυμπίου Διός. Θα προχωρήσουμε ως το ρωμαϊκό λουτρό επί της Αμαλίας καθώς και τα ερείπια του γυμνασίου που βρέθηκε πίσω από το Άγαλμα του Βύρωνα. Μπαίνοντας στον Εθνικό Κήπο θα δούμε και άλλες ρωμαϊκές αρχαιότητες. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στο ψηφιδωτό της υστερορρωμαϊκής έπαυλης που βρίσκεται εκεί.

Συνημμένο Αρχείο: