ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ


Περπατάω και είμαι υγιής. Περπατάω και έχω καλή διάθεση. Περπατάω και είμαι αποδοτικός στη δουλειά μου. Περπατάω και επικοινωνώ. Περπατάω και μαθαίνω.


Την Κυριακή 1 Απριλίου περπατήσαμε και ξαναπερπατήσαμε, μάθαμε και ξαναθυμηθήκαμε κομμάτια από την ιστορία της Πλάκας, από την παλιότερη, ίσως, γειτονιά στην Ευρώπη, που φέρει τα ίχνη χιλιάδων χρόνων κατοίκησης.


Η ξενάγησή μας ξεκίνησε από την περιοχή του Θησείου, τη μια άκρη της αρχαίας πόλης. Ακολουθήσαμε παλιούς και νέους δρόμους για να γνωρίσουμε την Αρχαία Αγορά (το πολιτικό και εμπορικό κέντρο της αρχαίας Αθήνας) τη Ρωμαϊκή αγορά, (χώρο εμπορικών και οικονομικών ανταλλαγών για αιώνες) τη βιβλιοθήκη του Αδριανού (χώρο πολιτισμού στα ρωμαϊκά χρόνια, όταν η Αθήνα ήταν ένα από τα εκπαιδευτικά κέντρα της αυτοκρατορίας). Η περιήγηση μας τελείωσε με το μνημείο του Λυσικράτη στην ανατολική άκρη της Πλάκας. Οδηγός στο ταξίδι μας αυτό ήταν ο ξεναγός Αριστοτέλης Κοσκινάς, ο οποίος και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς.


Παράλληλα εντοπίσαμε προβλήματα ( ανεπαρκή πεζοδρόμια, έλλειψη υποδομών για τη μετακίνηση γονέων με παιδικά καροτσάκια στους αρχαιολογικούς χώρους κτλ) στη μετακίνησή μας και τοποθετήσαμε εικονικές κλήσεις.

 

Στη συνέχεια απευθύναμε επιστολή προς τις αρμόδιες αρχές επισημαίνοντας τα προβλήματα αυτά.

 

Συνέχεια